1. ledna slavíme Svátek Matky Boží, oslavujeme zde, že Maria se stala maminkou Ježíše.

Dětské kázání:

Slavnost Matky Boží Panny Marie, Lk 2,16-21

Ludmila Vyskočilová

Mají děti uši? Proč máme uši? Abychom slyšeli. A když slyším, co mi kdo říká (třeba když slyším, že mě maminka volá, abych jí pomohl utřít nádobí) vždycky poslouchám? Poslouchají děti? (Mohou říct jak jim to jde.) Asi ne. Ale poslouchat se přitom vyplatí!

Jestliže děti dobře poslouchaly evangelium, budou dobře vědět, že pastýři POSLECHLI, co slyšeli od Boha (mohli si říct, že se jim nechce, že je to příliš zvláštní, než aby to byla pravda...) a viděli Ježíše v jeslích, když se narodil. A my, když budeme rodiče a Boha nejen slyšet, ale i poslouchat, taky k Ježíšovi dojdeme jako oni.

 

Dětský list:

♦  Pracovní list slavnost Matky Boží Panny Marie   Pracovní list slavnost Matky Boží Panny Marie

Ke katechezi:

♦  Karty ADKS: Slavnost  Matky Boží Panny Marie -  cyklus B. , které vyrobilo Pastorační středisko při AP – Katechetické středisko, http://www.apha.cz/adks

♦  připomínka Zvěstování Panny Marie o tom, že anděl Gabriel navštívil Pannu Marii a zvěstoval jí, že se stane maminkou Ježíše. O této události si můžete přečíst v Bibli nebo v našem obrázkovém Adventním příběhu, kde najdete také omalovánky k tomuto tématu.

♦  Velmi pěkné povídání o celém životě Panny Marie najdete na stránkách Víra.cz v ukázce z Velké knihy o svatých, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství.

♦  Čítanka o Panně Marii, vydalo Arcidiecézní katechetické středisko v Praze, autorka ilustrací: Madla Chadimová

Čítanka  -  Metodika  -  Plakáty barevné  -  Plakáty černobílé

 

​Omalovánkové pracovní listy:

 pracovní list o Panně Marii  o Panně Marii omalovánka s doplňovačkou - Panna Maria nebo jako omalovánka s doplňovačkou

 

Tajenky a doplňovačky:

 

Tajenky  tajenka nebo Bludiště bludištěke stažení také ve formátu PDF.