Adventní příběh s vystřihováním Betléma na každý den až do Vánoc

Milé děti i milí rodiče,

pro letošní advent jsme pro vás připravili na každý den činnost, která vám zkrátí těšení na Vánoce.Postavíme společně Betlém a dozvíte se o každé figurce v něm její příběh!


Na každý den adventu je pro vás připraveno krátké povídání. Je o lidech, kteří se chystají na cestu do Betléma za Ježíškem. Ještě než budeme sami slavit Vánoce, můžete si každý den trochu číst a vystřihovat, aby vám čas lépe ubíhal. Text napsala Renata Štolbová a je převzatý z časopisu DUHA. Obrázky nakreslila Klárka Brožová.

Vytiskněte si příběh a obrázky - ty budou nejlepší na tvrdém papíře. Připravte si podložku pro Betlém, kam budou figurky přibývat. Vhodná bude měkká polystyrenová nebo korková deska, kterou můžete potáhnout látkou. Každý den adventu vystřihněte a vybarvěte příslušnou figurku a nezapomeňte si přečíst povídání o ní. Figurku připíchněte špendlíkem k podložce tak, aby postupně přibývalo postav v Betlémě, poslední bude v zadní části svatá rodina s Ježíškem. Až je budete vybarvovat, už budou Vánoce!

Přejeme vám krásný a klidný adventní čas!

text "Setkáme se u jesliček" na celý advent.

obrázky "Setkáme se u jesliček" na celý advent.

Další náměty na adventní činnosti s dětmi  - adventní omalovánky, adventní "kalendáře" a různá adventní čtení i vyrábění.