Nemáte si co zpívat s vašimi dětmi? Hledáte písničky se současným zvukem a pěknými texty, které jsou dětem blízké a hovoří o Bohu jednoduše a srozumitelně? Tak v tom případě je přesně pro vás CD Brouci! Najdete zde 11 zcela nových písniček od českých autorů a jako bonus jsou písně nahrány ještě jednou bez zpěvů, takže si můžete zpívat sami s kapelou.

Kapela Brouci Vám na svém debutovém albu přináší 11 písniček nejen pro děti. Písniček o pocitech, naději a víře v Krále králů. Kapelu tvoří zkušení muzikanti (Tamara Tomoszek, Filip a Noemi Macura, Artur Říman, Brian Bothwell), zatímco většinu zpěvů obstarali malí brouci a berušky.

 

Kapela Brouci

Když mluvíme o příběhu kapely Brouci, musíme začít na festivalu UNITED. Festival UNITED je multižánrový křesťanský festival, který se koná od roku 2011 ve Vsetíně. Letos (2018) UNITED navštívilo přes 5 000 lidí. Jak festival postupně rostl, objevila se potřeba připravit nějaký program pro děti. Tohoto úkolu se ujala Hanka Polívková (sama maminka třech malých hudebnic). Její vizí bylo mít na dětské scéně kapelu, která bude atraktivní jak pro děti, tak pro jejich rodiče.

Brouci - křesťanská kapela dětí (nejen) pro děti

Křesťanských písniček pro děti je celá řada, ale od doby, kdy vznikly ty nejznámější a nejvíce rozšířené, už uplynulo hodně vody. Na dětské scéně festivalu měly znít písně, které budou mít děti rády, a které budou vyprávět o emocích a víře v Boha jednoduchým a srozumitelným způsobem. Do projektu se záhy zapojili manželé Tomoszkovi, kteří oslovili další hudebníky a dali dohromady kapelu, tvořenou vynikajícími muzikanty. První dva roky hraní na festivalu byly dobrým testem pro nové písničky. Po dvou letech nazrál čas, aby kapela s novým materiálem vyrazila do světa. Tak tedy vzniklo první CD kapely Brouci, které se jmenuje Nemusím se bát a obsahuje celkem 11 zbrusu nových písní. Vedoucí kapely Támar Tomoszek přišla s myšlenkou, že by na nahrávce měly všechny písně zpívat děti, a tak kapela začala už v průběhu natáčení získávat svou dnešní podobu – šest dospělých hudebníků a 14 dětských zpěváků a zpěvaček.

O čem jsou Brouci? Především o dětech. Chceme, aby (nejen naše) děti mohly poznávat pána Boha skrze písně. Aby mohly rozumět tomu, co zpívají a díky své bezprostřednosti a radosti sdílet texty a emoce těchto písní s ostatními. Dále jsou Brouci o přátelství. O společném díle, na kterém se podílí lidé z různých církví a regionů (hodně ze Slezka a také trochu z Čech). A také o touze – toužíme po tom dělat hudbu pro děti s maximálním nasazením. Toužíme po tom přinášet radost a dobrou duchovní inspiraci jak dětem, tak jejich rodičům.

Kapelu Brouci tvoří: Támar Tomoszek, Brian Bothwell, Filip a Noemi Macura, Artur Říman, Krystián Danel a 14 malých brouků a berušek.

CD Nemusím se bát si můžete objednat v křesťanském internetovém obchodě www.gimel.cz.

Stránky kapely naleznete zde: www.brouci.art

 

Brouci - křesťanská kapela dětí nejen pro děti