Milé děti, v adventu si také můžete oprášit, jak napsat správně číslice a spočítat, kolik věcí je na obrázku. Pracovní listy mohou sloužit předškolákům i prvňáčkům jako procvičování psaní číslic, k dokreslování částí obrázků i k jejich vybarvení, k následnému počítání předmětů i vyprávění si o nich. To vše najdete v našem vánočním sešitu pro prvňáčky a předškoláčky, který vyrobila paní Gabriela Suchlová. 

Tyto listy si můžete vytisknout buď jednotlivě ve velikosti A4 nebo A5 a poté založit do desek s euroobaly nebo si z nich můžete vyrobit leporelo podle návodu popsaného v předchozí adventní knížce. Pracovní listy jsme pro vás připravili také ve formě hotového sešitu ve formátu pdf (po otevření souboru v programu Adobe Reader zadejte tisknout jako brožuru).

V první polovině příběhu si děti kromě seznámení s pastýřem Jakubem a jeho zvířátky procvičí motoriku a psaní číslic, v druhé části se pak rozvíjí události vánoční doby doplněné rébusy. Celý příběh je ve formě oblíbeného obrázkového čtení. Poslední stránka formou jednoduchého komixu shrnuje Ježíšův život a jeho působení na zemi a je vlastně takovým stručným résumé církevního roku. Podklady k tisku najdete na našem webu v sekci Skládám si knížku.


Noc plná hvězdPočítat s prvňáčky můžete také s knížkou Noc plná hvězd, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství. S ilustracemi Honor Ayresové a textem Jan Godfreyové si nejen procvičíme počítání od 1 do 10, ale také si zopakujeme více či méně obvyklá přídavná jména a činnosti, které dětem určitě budou blízké. Druhá polovina knížky nás přivede do Betléma a třeba se pak i my vydáme s pasáčkem a ovečkami vyprávět lidem o radosti z Ježíšova narození.

Ať už se rozhodnete knížku si domů pořídit nebo ne, můžete si s námi také do této nebo jakékoli jiné knížky vyrobit rohové záložky s veselými obrázky pastýře a ovečky.

 

UKÁZKA Z KNÍŽKY:

Přes kopec přicházela jiná ovečka a byla unavená. Teď už byly s pasáčkem tři ovečky, rozespalázívající a unavená.

"Béé, Béé, Béé"

bečely tři ovečky.

Přes kopec přicházela další ovečka a trochu bloumala. Teď už byly s pasáčkem čtyři ovečky, rozespalázívajícíunavená a bloumající.

"Béé, Béé, Béé, Béé"

bečely čtyři ovečky.

Noc plná hvězd

Noc plná hvězd