DUHA je tentokrát také pro všechny, které baví kreslit, vystřihovat, lepit a něco tvořit. Najdete v ní totiž úplně originální postní práci nebo – chcete-li – postní předsevzetí. Takové malé cvičení v trpělivosti a pečlivosti.

V časopise DUHA bude od čísla 12 vycházet na pokračování velká OMALOVÁNKO-VYSTŘIHOVÁNKA IZRAELE V JEŽÍŠOVÝCH ČASECH. V prvním čísle najdete římské vojáky i velitelem, městskou bránu, obchodníky, kteří jedou na trh, děti nebo pejska. A když budete mít podložku, pastelky, nůžky, lepidlo a někoho na pomoc, budete mít přímo na vašem stole do Velikonoc i kousek izraelské krajiny. A k tomu možná i radost z toho, že se vám doma společně něco povedlo!!

Když se budete chtít o postavičkách z vystřihovánky dovědět něco víc, můžete si v každém čísle přečíst, jak se tehdy v Izraeli žilo a co a jak fungovalo. A abyste věděli, jak vystřihovánku vybarvit, je u nich také obrázek vytvořený  z biblických postaviček Českého katolického biblického díla. Obrázky z vystřihovánky si pak můžete posunovat po podložce podle toho, jak si představujete nějaký biblický příběh – třeba jak Ježíš povolal učedníky – nebo si k nim vymyslet nějaký příběh sami a napsat nám jej na webové stránky.

Tak co? Jdete do toho? Jsme zvědaví, kolik fotografií nám do redakce dojde a kolik příběhů se na našich stránkách objeví! Letenku do Izraele za to pro vás sice nemáme, ale něco malého se za odměnu určitě najde.

Vystřihovánky domečků s rovnou střechou a s venkovními schody – jeden dokonce dvouposchoďový – se nám do časopisu nevešly! Najdete je na našich webových stránkách.